onsdag den 4. januar 2012

Rejecocktail og tunmousse


Forretten til nytår var rejecocktail og tunmousse, jeg synes det er en dejlig let forret og så smager det jo rigtig dejligt!

Rejecocktail på min måde:
Rejer(fra frost, bruger ikke dem i lage)
Rødløg
Icebergsalat
Lidt agurkeskiver
En citronskive
Dressing (opskriften kommer længere nede.)

-Start med at komme lidt iceberg i bunden, så lidt rødløg og så rejer. Fortsæt med ar fordele det på denne måde til der ikke kan være mere i det glas du bruger, men sørg for at der er rejer på toppen. Sæt to agurkeskiver og en citronskive på kanten af glasset og slut af med en lille klat skalddyrsdressing.

Skalddyrsdressing:
2½ dl creme fraiche
2 tsk ketchup
1 tsk paprika
Smag til med sød chilisauce og salt.

Bland det hele og smag til.

Tunmousse:
2 dåser tun
2½ dl creme fraiche
1 fintsnittet løg
2 blade husblas
salt og peber
flødeskum

- Udblød husblassen i vand i ca 5 min. Blend tun sammen med creme fraichen - tag halvdelen fra og blend resten med løg. Bland det sammen i en skål. Smelt husblassen i en lille kasserolle og rør det i tunblandingen. Vend det sammen med flødeskummet. Smag til med salt og peber og stil det på køl natten over! Server eventuelt med ristet grovbrød.

Velbekomme!

5 kommentarer:

  1. Er du sød at forklarer, hvorfor skal man tage halvdelen fra (ved tun), det er sikkert en ide med det! jeg har bare ikke forstået hvorfor ;-)

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Jeg ved faktisk ikke hvorfor man gør det, har opskriften fra en anden, men tror det har noget at gøre med at løgsmagen så ikke vil være så dominerende, som hvis man blendede det hele med løg.. ? Giver det mening?

    SvarSlet
  4. Hvor mange pers. er opskriften til?

    SvarSlet