onsdag den 5. februar 2014

Strawberry Daiquiri cupcakes


Jeg skulle bage nogle kager for min søster til hendes fødselsdag, lavede disse og nogle med Mojito, de kommer på deres eget indlæg. :-) 

Dej til strawberry Daiquiri:
1 dl hvid rom
170 g. sukker
150 g. jordbær
40 g. smør
120 g. hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. Salt
1 æg
1 1/4 dl sødmælk
½ tsk. Vanilje essens

Frosting Strawberry Daiquiri:
250 g. flormelis
80 g. smør
½ tsk revet limeskal
4 tsk. Sødmælk
4 spsk. Af romblandingen
F.eks. jordbær til pynt

  • Kog rom og 30 g. sukker op og kog det ind til ca. halvdelen. Lad det køle af.
Nip jordbærene og skær dem i små stykker og kom dem i romblandingen. Lad dem stå i lagen i 40 minutters tid.
  • Tænd ovnen på 180 grader (Jeg brugte varmluft)
  • Rør smør, mel, resten af sukkeret, bagepulver og salt sammen med en elpisker, der kører på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
  • Nu rører du æg, mælk og vanilje essens sammen i en kande og hæld det langsomt i smørblandingen med en elpisker. Skru op på middel hastighed og rør det til en glat dej.
  • Si jordbærene fra romblandingen, men gem rommen til frostingen. Bland jordbærene sammen med dejen og fordel den i cupcakeformene, jeg brugte mini muffinforme og fik ca. 30 ud af det.
  • Bag kagerne i ca 15-20 minutter, til de er gyldne. Brug en tandstik til at tjekke om de har fået nok, hvis der ikke hænger dej ved, er de færdige. Når kagerne tages ud af ovnen dryppes de med ½ tsk af romblandingen og køles af på en bagerist.

Frosting:
  • Rør flormelis, smør og limeskal sammen med en elektrisk elpisker, til blandingen er grynet og uden for mange klumper. Rør mælk og 4 spsk af romblandingen sammen i en kande og rør det i smørblandingen. Rør med elpiskeren til frostingen er let og luftig. Farv gerne med en lyserød pastafarve hvis du ønsker en helt lyserød frosting som min.
  • Når kagerne er helt afkølede kommes frostingen og pynten på som den ønskes.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar