onsdag den 5. februar 2014

Mojito cupcakes


Dej til Mojito:
1 dl hvid rom
170 g. sukker
40 g. smør
120 g. hvedemel
1 tsk. Revet limeskal
1 tsk. Revet citronskal
1 spsk. Finthakkede mynteblade
1½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. Salt
1 æg
1 1/4 dl sødmælk
½ tsk. Vanilje essens

Frosting Mojito:
250 g. flormelis
80 g. smør
1/4 tsk. Revet citronskal
1/4 tsk. revet limeskal
4 tsk. Sødmælk
4 tsk. vodka
F.eks. mynteblade og limeskal til pynt.

  • Kog rom og 30 g. sukker op og kog det ind til ca. halvdelen. Lad det køle af.
  • Tænd ovnen på 180 grader (Jeg brugte varmluft)
  • Rør smør, mel, resten af sukkeret, begge slags lime- og citronskal, mynte, bagepulver og salt sammen med en elpisker, der kører på lav hastighed. Det skal ligne krummer.
  • Nu rører du æg, mælk og vanilje essens sammen i en kande og hæld det langsomt i smørblandingen med en elpisker. Skru op på middel hastighed og rør det til en glat dej.
  • Fordel dejen i cupcakeformene, jeg brugte mini muffinforme og fik ca. 30 ud af det.
  • Bag kagerne i ca 15-20 minutter, til de er gyldne. Brug en tandstik til at tjekke om de har fået nok, hvis der ikke hænger dej ved, er de færdige. Når kagerne tages ud af ovnen dryppes de med ½ tsk af romblandingen og køles af på en bagerist.

Frosting:
  • Rør flormelis, smør og lime- og citronskal sammen med en elektrisk elpisker, til blandingen er grynet og uden for mange klumper. Rør mælk og vodka sammen i en kande og rør det i smørblandingen. Rør med elpiskeren til frostingen er let og luftig.
  • Smag til med lidt lime og citron saft. 
  • Når kagerne er helt afkølede kommes frostingen og pynten på som den ønskes.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar