mandag den 11. juni 2012

Spinatboller

Har bagt lækre spinatboller fra Rikkes rodebutik :-) Men brugte durummel og grov hvedemel i stedet for grahamsmel da jeg ikke lige havde det.

5 dl. lunkent vand
1 pakke gær
2 tsk. sukker
2 spsk salt
200g helbladet spinat
80 g. solsikkekerner
250 g. hytteost
100 g. durummel
100 g. grov hvedemel
ca. 900 g. hvedemel

Start med at røre gæren ud i vandet og tilsæt så salt og sukker og rør det godt ud i - Tilsæt så det optøede spinat, solsikkekernerne og hytteosten. Kom så durum melet og det grove hvedemel i og rør det godt i. 
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt det godt igennem. Lad det hæve i 50 minutter - Form så bollerne og pensl dem med æg og mælk - Dækkes til med film. Efterhæves i 30 minutter og bages så ved 200 grader ved varmluft i ca. 15 minutter. - Jeg havde dej til flere men der var ikke plads på pladen så jeg lavede 16 boller og et flute. Tror der ville kunne være blevet omkring 20 boller. Og det er altså store boller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar