mandag den 14. januar 2013

Chokoladetrøffelkage

Jeg skulle lave en kage for min søster idag, og lavede denne skønne chokoladekage med trøffeltopping. 

Kage:
125 g. smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk. vaniljesukker
2 æg
2 dl hvedemel

Chokoladetrøffel: 
200 g. mørk chokolade
1½ dl fløde
2 spsk. smør
En lille håndfuld hindbær

Evt. mandelflager som pynt. 

- Smelt smørret og hæld det op i en skål, tilsæt derefter sukker, kakao og vaniljesukker og rør det godt sammen. Pisk æggene i et ad gangen og tilsæt til sidst melet. 
Kom dejen i en springform (Ca 20 cm i diameter) og bag ved 200 g. (varmluft) i ca 20-30 minutter - Den må godt være lidt blød i midten. 

-Lav chokoladetrøffel i mens kagen bager, da den skal stå på køl i noget tid. 

-Hak chokoladen. Bring piskefløde og smør i kog og tilsæt en lille håndfuld hindbær og når de er most tilsætter du chokoladen og lader den smelte. Pas på det ikke brænder på. :-) Når chokoladen er smeltet hældes massen i en skål og stilles på køl i mindst 1 time. 

Når kagen er kølet af hældes trøffelmassen over og den stilles på køl igen - Mindst 1 time inden den skal serveres. 
Når kagen skal serveres løsnes den lige fra formen med en alm. smørkniv så den ikke hænger ved. 

Jeg valgte at pynte med mandler, men man kan også bruge andet fx. pinjekerner eller frysetørret hindbær/jordbær. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar